sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Agilitytreenejä

Palasimme joulutauolta taas agilityn pariin. Perjantaina meillä oli treenit Kajaanissa ja lauantaina kävimme treenailemassa Lieksassa. Molempiin treeneihin pääsi molemmat tytöt, Hilla ja Luna.

Perjantain radan piti olla helppo, mutta kouluttaja päättikin laittaa muutaman vaikean kohdan mukaan. No, ihan hyvä niin, koska olipahan siinä sitten Hillallekin haastetta. Radalla oli leieröintiä, poispäinkäännös, putkijarruja, flippi, päällejuoksu ja sitten tietty ihan perus valssi ja sokkari. Rata alkoi heti ekana kepeillä, eikä radalla ollut kontakteja.

Hillan kanssa mietin tuota poispäinkääntöä ja leieröintiä, koska niitä ei olla sen kanssa oikeastaan edes tehty. Harjoittelimme alussa pelkästään leieröinti kohtaa ja kyllähän se vähän vaikea Hillalle oli. Apupalkkaajan avulla saatiin kuitenkin jotenkin se sujumaan. Vaihdettiin sitten niin etten tehnyt Hillan kanssa leieröintiä vaan juoksin Hillan vierellä.

Rata sujui Hillan kanssa vauhdikkaasti ja melko sujuvasti. Pieniä virheitä sinne tuli kun ohjaaja ei osannut oikein aina ajoittaa ohjauksiaan. ;) Hilla kuitenkin juoksi kovaa ja teki töitä täysillä. Lopuksi otettiin koko rata ja nollanahan se meni. Hillan kanssa agility tuntuu vaan nykyään niin helpolta ja rennolta, tälläistä fiilistä olen jo pitkään hakenut! :)

Lunan ylitti perjantaina kyllä minun odotukset täysin. Ajattelin etten ehtisi sen mukaan ja epäröin leieröinnin suhteen. Se kuitenkin sujui ihan mielettömän hyvin ja kyllä itsekin totesin ihan että vau mitä menoa! Luna vain liiteli nätisti ja minullakaan ei ollut kiireen tunnetta. Putkijarrujen kanssa ja meno sen jälkeen oli minulle aluksi melko vaikeaa. Rytmitys vain vieläkin on Lunan kanssa joissakin kohin hankalaa. No, tätä täytyy vain treenata. Perjantain jälkeen voisin jopa uskaltautua ostamaan kisalisenssin tällekin vuodelle..

Lauantaina kävimme Lieksassa treenaamassa. Rata oli melko lyhyt, mutta siinä oli pari mukavan haastavaa kohtaa. Hillahan suoritti radan heti ensimmäisenä nollana läpi. Lunan kanssa vaikeuksia teetti vaikea keppikulma. Keppikulmien harjoittelu on selvästi jäänyt vähemmälle, eikä niihin olla keskitytty. Nyt siis täytyy ottaa ne työnalle. Lopuksi teimme vielä yksittäisenä puomia ja A:ta.

Hilla oli aivan mieletön puomilla. Se pysähtyi niin tiukasti 2on2off-asentoon että takapää oikein nousi ilmaan kun etupää töppäsi. A:lla Hillalla on juoksukontakti ja sekin sujui hyvin.

Luna teki myös superhyvin puomin ja pysähtyi tiukasti. A:lla ihme ja kumma pari kertaa tuli läpi, vaikka Lunalla A:llakin on pysäytys. En kyllä tiedä mistä tämä johtuu, koska tavallisesti se ei ole A:lta tullut läpi, enneminkin puomilta. No, A:takin täytyy siis vielä treenailla ja kattoa malttaako se siihen pysähtyä. A:n pinta kyllä oli totuttua liukkaampi, joten voihan olla että sekin teetti Lunalle vaikeuksia pysähtyä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti